Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Δελτίο Τύπου της "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ για την Αθήνα" για το πάρκο Κύπρου και Πατησίων

Αθήνα, 9-3-2009

Η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ» επανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, το θέμα της απαράδεκτης επέμβασης του Δήμου στο πάρκο Λέλας Καραγιάννη (Κύπρου και Πατησίων) τα χαράματα της Δευτέρας 26 και της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου. Στην τυχοδιωκτική αυτή επιχείρηση, μηχανήματα της υπηρεσίας Πρασίνου «ισοπέδωσαν» δεκάδες μεγάλα δένδρα και εκατοντάδες θάμνους, ενώ συνοδεύονταν από ομάδα με πολιτικά που προκαλούσαν και προπηλάκισαν κατοίκους και εκλεγμένους συμβούλους που πήγαν να ζητήσουν εξηγήσεις και να διαμαρτυρηθούν. Μάλιστα ένας από αυτούς τους «συνοδούς» γρονθοκόπησε και έκλεψε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή και το κινητό τηλέφωνο της Διαμερισματικής Συμβούλου της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Βέρα Καραγιάννη.

Η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την Αθήνα» παρουσίασε στο Δημοτικό συμβούλιο φωτογραφικό υλικό, για την επιχείρηση παραπλάνησης και συγκάλυψης της υπόθεσης από τη Δημοτική αρχή και άλλα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι :

1. Τα πολυετή δένδρα που απομακρύνθηκαν από το πάρκο, μόνο για μεταφύτευση και επαναφύτευση δεν προετοιμάστηκαν, αλλά ξεριζώθηκαν και φορτώθηκαν σε φορτηγά του Δήμου όπως – όπως μέσα στα χαράματα.

2. Η ομάδα που «φρουρούσε» την επιχείρηση, αποτελείτο κυρίως από Δημοτικούς αστυνομικούς … με πολιτικά, ενώ κάποιοι από αυτούς χτύπησαν κατοίκους, μεταξύ των οποίων και τη Διαμερισματική σύμβουλο της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

3. Ο συγκεκριμένος Δημοτικός αστυνομικός με πολιτικά ο οποίος, χτύπησε τη Διαμερισματική σύμβουλο της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Βέρα Καραγιάννη και την έκλεψε, υπηρετεί στη Δημοτική αστυνομική υπηρεσία του 1ου Διαμερίσματος και ονομάζεται Ρ. Σ. (τα πλήρη στοιχεία του είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων και θα συμπληρωθούν στη μήνυση που έχει ήδη καταθέσει η παράταξη).

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ Στέλιος Λάμπρου, δείχνοντας στο Δημοτικό συμβούλιο τις φωτογραφίες των εν λόγω Δημοτικών αστυνομικών, ρώτησε τόσο το Δήμαρχο κ. Κακλαμάνη όσο και τον αρμόδιο για τη Δημοτική αστυνομία Αντιδήμαρχο κ. Παπαδάκη, πως είναι δυνατόν να μην γνώριζαν και να μην μπορούσαν να βρουν τα στοιχεία και τη δράση τους και ποιος τελικά είναι ο χαρακτήρας που επιχειρούν να δώσουν στη Δημοτική αστυνομία.

Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» τονίζει ότι ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας σε καμία περίπτωση δεν είναι, να φρουρεί και να στηρίζει κάθε επιχείρηση της Δημοτικής Αρχής να υλοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική, όπως στην περίπτωση της καταστροφής του πρασίνου στο Πάρκο Κύπρου και Πατησίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: