Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Δελτίο Τύπου της "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ" για την Αθήνα στη συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη

Αθήνα, 12/2/2009


Ένας βολικός «αντίπαλος» για τον κ. Κακλαμάνη

και τα μεγάλα συμφέροντα


Ακόμα μία συνέντευξη τύπου οργάνωσε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης, προκειμένου να προβάλλει την πολιτική του ως «σωτήρια» για την πόλη μας. Υπεραμύνθηκε για πολλοστή φορά των επιλογών του στα θέματα της λεγόμενης «Διπλής ανάπλασης» (βλέπε Διπλή τσιμεντοποίηση - εμπορευματοποίηση) και του υπόγειου parking στο πάρκο Λ. Καραγιάννη (Κύπρου και Πατησίων). Βέβαια φρόντισε και τονίσει τη συναίνεση της παράταξης του ΠΑΣΟΚ στα σχέδιά του και ανέβασε για ακόμα μία φορά τους τόνους απέναντι στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα και την παράταξή του στο Δήμο(Ανοιχτή Πόλη), που δήθεν του βάζουν εμπόδια. Ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι :

* Για την κατασκευή του υπόγειου parking στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων (και μάλιστα με τη ληστρική μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης), ψήφισαν τόσο η πλειοψηφούσα παράταξη της ΝΔ στο Δήμο, όσο και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (πρακτικά συνεδρίασης Δημοτ. Συμβουλίου 6ης Δεκέμβρη 2004).

* Στα σχέδια για τη λεγόμενη «Διπλή ανάπλαση» σε Βοτανικό και Αμπελοκήπους, η μεν παράταξη του ΠΑΣΟΚ ψήφισε υπέρ μαζί με την παράταξη της ΝΔ, ο δε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε σε όλη τη διαδικασία την τακτική «ήξεις αφήξεις» Πιο πρόσφατα παραδείγματα της διγλωσσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μια σειρά ψηφοφορίες στο Δημοτικό συμβούλιο όπως : Για αγορές οικοπέδων εκατομμυρίων ΕΥΡΩ που αφορούσαν στα έργα στο Βοτανικό, 3 από τους 4 δημοτικούς συμβούλους της «Ανοιχτής πόλης» δεν καταψήφισαν, ενώ για την κατασκευή υπόγειου γκαράζ και κτιρίου εστίασης και αναψυχής σε μέρος του χώρου που βρίσκεται σήμερα το γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας, οι δύο παρόντες σύμβουλοι της «Ανοιχτής πόλης» και πάλι δεν καταψήφισαν.

* Ο υποτιθέμενος προβεβλημένος «αντίπαλος» του κ. Κακλαμάνη κ. Τσίπρας «ανέκρουσε πρύμνα» ιδιαίτερα μετά τις συναντήσεις του με τον επιχειρηματία κ. Βαρδινογιάννη και τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά και δήλωσε ότι πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για την κατασκευή του γηπέδου, χωρίς μάλιστα να είναι αντίθετος σε περιορισμένης κλίμακας εμπορικές χρήσεις. Βέβαια ο κ. Τσίπρας «ξέχασε» ότι, τα έργα γίνονται σε Δημόσια – Δημοτική γη που αγοράστηκε με τα λεφτά των εργαζομένων, ενώ τα έργα δεν εξυπηρετούν κυρίως τις ανάγκες ενός γηπέδου αλλά τις επιχειρηματικές κερδοσκοπικές επιδιώξεις της ΠΑΕ, θα είναι δηλαδή ένα γήπεδο - πολυδιασκεδαστήριο για τους φιλάθλους - πελάτες και όχι μόνο.

Πολλά ερωτηματικά λοιπόν προκαλεί η επιμονή του κ. Κακλαμάνη, να προβάλλει και με τη στήριξη ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης ως «αντίπαλο» και «αντιπολίτευση» στα σχέδια του, τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, την «Ανοιχτή Πόλη» και τον κ. Τσίπρα. Προσπαθούν να αποκρύψουν ότι, μόνο η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ», στάθηκε και στέκεται σταθερά και αταλάντευτα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενάντια στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και το Δήμο, πολιτική η οποία προσφέρει στα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα κάθε σπιθαμή δημόσιας – δημοτικής γης, αλλά και τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της πολύπαθης Αθήνας. Μόνο η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ» καταψήφισε εξαρχής και σε όλες τις μετέπειτα διαδικασίες -χωρίς ταλαντεύσεις και μισόλογα- τη λεγόμενη «Διπλή ανάπλαση», αλλά και την κατασκευή υπόγειου γκαράζ στο πάρκο Λ. Καραγιάννη, τονίζοντας ότι ο Δήμος δεν έχει καμία δουλειά να στηρίζει τα κάθε λογής επιχειρηματικά συμφέροντα, προσφέροντας τους αφειδώς δημόσια γη και κονδύλια που ανήκουν στους εργαζόμενους, κατοίκους και δημότες.

Όμως ο κ. Κακλαμάνης, η άρχουσα τάξη και τα μεγάλα συμφέροντα γνωρίζουν πολύ καλά ότι, για να περάσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους δεν αρκεί να κάνουν το μαύρο – άσπρο, δεν αρκεί να χρησιμοποιούν τους μηχανισμούς χειραγώγησης και καταστολής, δεν αρκεί να παρουσιάζουν ως μονόδρομο τις συμπράξεις του δημοσίου και του δήμου με τα ιδιωτικά συμφέροντα… Για να προωθήσουν τις πολιτικές τους επιλογές, χρειάζονται και ένα «αντίπαλο» που στα κρίσιμα ζητήματα και στις κρίσιμες μάχες θα υπαναχωρεί, «θα τα διπλώνει», θα είναι αφερέγγυος και θα αμφιταλαντεύεται, θα βγάζει αγωνιστικές κορώνες αλλά πάντα στα πλαίσια της πολιτικής του συστήματος. Τώρα που ο δικομματισμός «ξεφτίζει» στα μάτια των εργαζομένων, η άρχουσα τάξη και τα μεγάλα συμφέροντα διαμορφώνουν και προβάλλουν ένα νέο βολικό γι΄ αυτούς «αντίπαλο» στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

* * *

Δεν υπάρχουν σχόλια: