Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ Δεντροφύτευση από τους κατοίκους


Σάββατο 16/2/2008 Ωρα 8:30 το πρωί.
Υπό δριμύ ψύχος δεκάδες κάτοικοι της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Κατοίκων, προχώρησαν νωρίς το πρωί σε δεντροφύτευση 30 ανθεκτικών στο κρύο δενδρυλλίων στον ακάλυπτο χώρο του πάρκου ο οποίος χρησιμοποιείται αυθαίρετα ως υπαίθριο παρκινγκ !
Με πείσμα κι ενθουσιασμό έσκαψαν στο σκληρό παγωμένο χώμα για να φυτέψουν τα δενδρύλλια , προκειμένου να διατρανώσουν την αποφασιστικότητά τους να μην αφήσουν να χαθεί το πάρκο !
Στο πλευρό των κατοίκων παρευρέθηκαν η κα Εύα Μελά βουλευτής του ΚΚΕ, ο κος Στέλιος Λάμπρου δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Συμπαράταξη για την Αθήνα», ο κος Δημήτρης Τριανταφύλλου μέλος της Επιτροπής Κατοίκων του πάρκου και εκπρόσωπος της "Επιτροπής Αγώνα για την Προστασία της Αλεπότρυπας"।
Χαιρετισμό απέστειλε η κα Βέρα Καραγιάννη διαμερισματική σύμβουλος του 6ου δημοτ. διαμερίσματος της Αθήνας με τη "Συμπαράταξη για την Αθήνα", εκ των πρωτεργατών της δημιουργίας της Επιτροπής Κατοίκων, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ασθένειας.
Τη πρωτοβουλία των κατοίκων κάλυψαν επί τόπου και Ραδιο -Τηλεοπτικά συνεργεία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Aγαπητοί φίλοι,

Συγχαρητήρια για το blog και καλή επιτυχία στον αγώνα σας για τη σωτηρία και αναβάθμιση του πάρκου.

Πέλη

Anthi είπε...

Όταν εσείς λέτε πάρκο εννοείτε τζάμπα παρκινγκ; γιατί εγώ αυτό βλέπω κάθε φορά που περνάω από την Κύπρου και Πατησίων. Και πραγματικά καταλαβαίνω γιατί να θέλει κανείς να το σώσει αυτό. Αλλά μήπως να σκεφτείτε και τους υπόλοιπους που δεν ξέρουν που να βάλουν το δικό τους αυτοκίνητο; Και μήπως η εικόνα θα ήταν πολύ καλύτερη αν βάζαμε τα αυτοκίνητα από κάτω και αφήναμε από πάνω ελεύθερο χώρο για δεντράκια και παγκάκια όπως σχεδιάζεται;
Και στην Kλαυθμώνος έχει υπόγειο πάρκινγκ. Ενοχλεί κανέναν; Εγώ ούτε που το έχω προσέξει ποτέ και μια χαρά μου φαίνεται

crassdivision είπε...

προs ολουs οσουs εχουν αμαξια...
βασικα το καλυτερο ειναι να καταργησετε τα αυτοκινητα σαs και να σταματησει το προβλημα. Οσο τα χωνετε για να αγορασετε και να συντηρησετε το αμαξι σαs το μονο που κερδιζουν ειναι οι αυτοκινητοβιομηχανιεs. Ναι σωστα ο κοσμοs παει μπροστα και προοδευει και η εφευρεση του τροχου ηταν μια προοδοs για την ανθρωποτητα.
Αλλο αυτο ομωs και η συνετη χρηση των μηχανων και αλλο η πλαστη αναγκη του να αποδειξουμε κατι εχωνταs αυτοκινητο.
Παρτε ποδηλατα,μηχανακια χαμηλου κυβισμου απαιτηστε δημοσιεs συγκοινωνιεs και οχι αυτο το χαλι και παρατηστε τα αυτοκινητα.
Θελετε να γινει παρα ταυτα καποιο παρκινγκ και δωρεαν φυσικα οχι επι πληρωμη μεχρι να γινουν ολα αυτα? Αs βρεθει χωροs που δεν θα επιβαρυνει τουs ελαχιστουs χωρουs πρασινου που υπαρχουν...
Τι ειδουs λυση ειναι αυτη να χτισειs υπογειο πολυοροφο γκαραζ και να ξεριζωσειs δεντρα με βαθιεs ριζεs?
Το πρασινο στο παρκο πρεπει να συντηρηθει και να αναβαθμιστει και οχι να μπουνε απλα καποια δεντρακια και χαμηλο πρασινο στη θεση μεγαλων δεντρων
Aυτο ηταν το μαθημα που πηραμε μετα την οικολογικη καταστροφη του καλοκαιριου και το καψιμο τηs Παρνηθαs?

Προτεραιοτητα εχουν τα αμαξια και οχι τα δεντρα και οι ελευθεροι χωροι...

Λυπαμαι που το λεω αλλα οπωs παει με τετοιεs λογικεs το επομενο καλοκαιρι θα καει και οτι εχει απομεινει στην ελλαδα απο πρασινο και μετα θα σκιζουμε τα ιματια μαs κανονταs χαζεs σιωπηλεs εκδηλωσειs εξω απο τη βουλη φορωνταs μαυρα....