Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ


Αθήνα, 26/1/2009

Η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ» καταγγέλλει με αγανάκτηση την επιχείρηση της Δημοτικής αρχής του κ. Κακλαμάνη για τσιμεντοποίηση του πάρκου Κύπρου και Πατησίων, με την εισβολή σκαπτικών μηχανημάτων και υπηρεσιών του Δήμου στο πάρκο σήμερα τα χαράματα, με την συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Παρά το γεγονός ότι, η Επιτροπή κατοίκων με τους αγώνες της πέτυχε να εκδοθεί γνωμοδότηση της Β΄ βάθμιας Επιτροπής Αρχιτεκτονικού ελέγχου με την οποία απαγορευόταν οποιαδήποτε εργασία κοπής δένδρων στο πάρκο, με απαράδεκτες μεθοδεύσεις η Πολεοδομία του Δήμου εξέδωσε άδεια εργασιών για τον εργολάβο την Παρασκευή 23 Γενάρη και οι μπουλντόζες μπήκαν σήμερα στο χώρο του πάρκου προκειμένου να προκαλέσουν τετελεσμένα!!


Ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ δηλώνουμε για ακόμα μία φορά ότι, στεκόμαστε στο πλευρό της Επιτροπής κατοίκων για την υπεράσπιση του πάρκου, στο δίκαιο αγώνα τους για να σωθεί το ελάχιστο πλέον δη
μόσιο πράσινο που έχει απομείνει στην πολύπαθη Αθήνα. Εξάλλου η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ πρωτοστάτησε στους μέχρι σήμερα αγώνες και με παρεμβάσεις των Δημοτικών και Διαμερισματικών μας συμβούλων, μέσα και έξω από το Δημοτικό και τα Διαμερισματικά συμβούλια. Παράλληλα στη Βουλή οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους την ανάγκη προστασίας του πάρκου.
Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ επισημαίνει ότι, οι τόσο αναγκαίοι για την πόλη μας υπόγειοι χώροι στάθμευσης ΙΧ πρέπει να γίνουν σε οικόπεδα που θα απαλλοτριωθούν και θα κατασκευαστούν για το σκοπό αυτό από το Δήμο, χωρίς καμιάς μορφής αυτοχρηματοδότηση και με δωρεάν για τους δημότες κατοίκους, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιούν καθημερινά. Όμως σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε να καταστραφούν τα τελευταία πάρκα της πόλης μας όπως αυτό της Κύπρου και Πατησίων, για να γίνουν υπόγεια γκαράζ με αυτοχρηματοδότηση – εμπορευματοποίηση και απαγορευτικό αντίτιμο για τους κατοίκους.

Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι, τα εναπομείναντα πάρκα της πόλης μας χρειάζονται την συλλογική αγωνιστική δράση μας για την προστασία τους, διότι έχουν μπει στο στόχαστρο των εργολαβικών συμφερόντων με τις ευλογίες και τη στήριξη της Δημοτικής αρχής και των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΛΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: