Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ για την ΑΘΗΝΑ»

Αθήνα, 29/1/2009

Η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ» καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε η Διαμερισματική μας σύμβουλος Βέρα Καραγιάννη και άλλοι κάτοικοι της Κυψέλης, χθες το πρωϊ στο χώρο του πάρκου Κύπρου και Πατησίων. Πιο συγκεκριμένα ομάδα μπράβων επιτέθηκε στη σύμβουλο της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ η οποία, μαζί με άλλους κατοίκους βρίσκονταν στο χώρο. Οι τραμπούκοι προπηλάκισαν, άρπαξαν το κινητό και τη φωτογραφική μηχανή της συμβούλου μας και εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι. Πολλά ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι, όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια του αντιδημάρχου, υπευθύνου της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Παπαδάκη και του προέδρου του 6ου Διαμερίσματος κ. Λαγού οι οποίοι παρακολουθούσαν απαθείς τους τραμπουκισμούς !!

Η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι, παρόμοιες ενέργειες δεν μας τρομάζουν αλλά μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε τους αγώνες μας στο πλευρό των εργαζομένων κατοίκων της πόλης, διεκδικώντας τα δικαιώματά μας για μια πόλη που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Τα εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα αποθρασυνόμενα από την προκλητική στήριξη τους από τη Δημοτική αρχή του κ. Κακλαμάνη και τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να τσιμεντοποιήσουν και εμπορευματοποιήσουν κάθε δημόσιο χώρο, ακόμα και τα εναπομείναντα πάρκα της πολύπαθης Αθήνας.

Παράλληλα η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» τονίζει ότι, η Δημοτική αρχή τάχα «κόπτεται» για τους κατοίκους για την κατασκευή του υπόγειου γκαράζ , όταν ξέρει πολύ καλά και η πείρα δείχνει ξεκάθαρα ότι, όσα γκαράζ κατασκευάστηκαν μέχρι σήμερα με την σύμπραξη Δήμου και ιδιωτών δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα ιδιωτικά PARKING …Έχουν τιμές σχεδόν απαγορευτικές για τους κατοίκους και σε καμία περίπτωση δεν έχουν λύσει το πρόβλημα του παρκαρίσματος στις γειτονιές, αλλά ίσα – ίσα γίνονται πόλος έλξης για ΙΧ επισκεπτών και περαστικών, οξύνοντας παραπέρα την κατάσταση. Είναι επίσης παραπλανητικές οι «υποσχέσεις» της Δημοτικής αρχής ότι, θα ξαναδιαμορφωθεί το πάρκο πάνω από το υπόγειο γκαράζ και αυτό διότι, από τη μία μεριά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν τα αιωνόβια και άλλα πολυετή δασικά δένδρα που ισοπεδώθηκαν από το Δήμο και από την άλλη η πείρα δείχνει ότι πάνω από τα υπόγεια γκαράζ γίνονται μόνο πλακόστρωτα με χαμηλό έως ανύπαρκτο πράσινο (δικαστήρια Ευελπίδων, πλατεία Δημαρχείου στην Αθηνάς, ΘΩΝ, νοσ. Παίδων, σταθμοί Μετρό κλπ.).

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ» καλεί τους εργαζόμενους, τους κατοίκους, τη νεολαία της Αθήνας, να συσπειρωθούν δίπλα στις αταλάντευτες ταξικές δυνάμεις και να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους στους χώρους εργασίας και κατοικίας τους, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα και τους πολιτικούς τους εκφραστές στη Βουλή και τον Δήμο, κόντρα στον αυταρχισμό και τους μηχανισμούς καταστολής και τρομοκράτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: