Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Αθήνα, 2/2/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ

Κάτοικοι της Αθήνας, καταγγέλλουμε με αγανάκτηση:

1. Το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας: Τη Δευτέρα, 26 Γενάρη 2009, τα χαράματα, σκαπτικά μηχανήματα και υπηρεσίες του Δήμου εισέβαλαν στο χώρο του πάρκου Κύπρου και Πατησίων με τη συνοδεία και τη διαρκή απειλητική παρουσία και δράση αστυνομικών δυνάμεων και έκοψαν τα περισσότερα από τα 45 αιωνόβια δέντρα.

Παρά τη ρητή απαγόρευση του Δασαρχείου Αθήνας και την αρνητική γνωμοδότηση της Β΄Βάθμιας Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου για οποιαδήποτε κοπή δέντρου στο πάρκο, η Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων, "εν κρυπτώ" και με απαράδεκτες μεθοδεύσεις εξέδωσε άδεια εργασιών για τον εργολάβο την Παρασκευή, 23/1/2009.

2. Την τραμπούκικη επίθεση που δέχθηκαν την Τετάρτη, 28/1/2009 κάτοικοι της Κυψέλης και η Διαμερισματική Σύμβουλος της "ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ για την Αθήνα", που περιφρουρούσαν το πάρκο, από ομάδα μπράβων, οι οποίοι δρούσαν ανενόχλητοι μπροστά στον παρευρισκόμενο αντιδήμαρχο κ. Παπαδάκη (υπεύθυνο για τη Δημοτική Αστυνομία) και στον κ. Λαγό, Πρόεδρο του 6ου Διαμερίσματος.

Οι κάτοικοι που πλαισιώνουμε την Επιτροπή κινητοποιηθήκαμε άμεσα και δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το πάρκο με κάθε μέσο και να επιβάλλουμε την πλήρη αποκατάσταση του πρασίνου.

Τα εργολαβικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Γιατί στην Αθήνα, την πόλη του 2,2% πράσινου και 5,5% ελεύθερου χώρου ανά κάτοικο, που ζει κι αναπνέει ακόμα στα αποκαϊδια των γύρω της βουνών, στην Κυψέλη, την ασφυκτικά πυκνοκατοικημένη και πυκνοδομημένη πρέπει και το ελάχιστο δημόσιο πράσινο που έχει απομείνει να σωθεί, πρέπει το τσιμέντο και οι ρύποι να ελαχιστοποιηθούν, πρέπει το οξυγόνο να πολλαπλασιαστεί.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΑΛΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: