Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

10/02/2009

ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ

ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απαράδεκτα καιροσκοπική πολιτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα προστασίας των ελεύθερων χώρων της Αθήνας και του περιβάλλοντος.

Το τελευταίο διάστημα οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται να κόπτονται και να υπερασπίζονται το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους στην Αθήνα όπως με το πάρκο «Λέλας Καραγιάννη» (Κύπρου και Πατησίων), καθώς και με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα.

Όμως, ενώ εμφανίζονται σήμερα να «μονοπωλούν» το ενδιαφέρον για την προστασία του πάρκου, ώστε να μη γίνει πάρκινγκ, ξεχνούν ότι λίγα μόλις χρόνια πριν (06-12-2004) η παράταξή τους στο Δήμο της Αθήνας, με τον εκπρόσωπό τους κ.Κουβέλη Φώτη, ψήφιζε μαζί με τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ο χώρος αυτός να γίνει υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων (γκαράζ) και μάλιστα με το σύστημα της μελετο-κατασκευής και της παραχώρησης σε ιδιώτες, δηλαδή την πιο αντιδραστική μορφή ιδιωτικοποίησης.

Έτσι και με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται καιροσκόπος και διπρόσωπος. Ενώ ο κος Τσίπρας εμφανίζεται λάβρος κατά των επιχειρηματικών συμφερόντων στον Ελαιώνα, είναι υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι εκτάσεις που θα κτιστεί το γήπεδο, έχουν αγοραστεί από το Δήμο της Αθήνας με τα λεφτά των εργαζομένων και παραχωρούνται στους κεφαλαιοκράτες της ΠΑΕ. Μάλιστα μετά τις συναντήσεις του με τους κυρίους Σουφλιά και Βαρδινογιάννη δήλωσε ότι δεν θα είχε αντίρρηση και για μικρότερες εμπορικές χρήσεις!

Μόνο οι εκπρόσωποι της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στο Δήμο της Αθήνας κατήγγειλαν και καταψήφιζαν σταθερά όλες αυτές τις αποφάσεις.

Θαυμάστε τις οβίδιες μεταμορφώσεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και των εκπροσώπων του! Αλλά αυτός είναι ο οπορτουνισμός. Όπως και το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του λεκανοπεδίου να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να πάρει την υπόθεση της προστασίας των δημόσιων ελεύθερων χώρων στα χέρια του. Ούτε ένα στρέμμα δημόσιας γης δεν πρέπει να εκχωρηθεί στους επιχειρηματικούς ομίλους για εμπορευματοποίηση – τσιμεντοποίηση.

Το ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση


Η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: